Зад кулисите-какво рисуваме в курса

Първите групи за рисуване на комикси през тази учебна година стартираха през ноември 2020. И двете групи ни впечатлиха със своя ентусиазъм, упорство и вдъхновение. Вече 3 месеца работим с тях по различни теми и сме щастливи да споделим една много малка част от резултата. Представяме ви нашите Самураи-групата за малко по-големите – в момента състояща се от курсисти на възтраст между 14 и 20г.
С тях започнахме с множество упражнения по анатомия, рисуване на тела, динамични пози, ръце. Прилагахме новите знания директно в комикс страници и се учихме как да ги планираме и кадрираме.

След това започнахме с изграждането на цял един свят, в който да поместим героите и историите си. Създадохме собствени типажи и се погрижихме за дизайна-от добрия силует, до детайлите по дрехите. Не пропуснахме и темата за рисуване на емоции и поставихме героите в различни емоционални състояния.

Анна Цочева

Анна рисува комикси от 2003г. и от тогава не е спирала. Участва в множество международни работилници за илюстрация и комикси( с Pam Smy, Yuko Shimizu, Mattias Adolfsson, Scott McCloud), както и в редица изложби у нас. По настоящем е администратор на “Манга Академия”, но се подвизава и като аниматор.

Сподели

Копирай линка за споделяне

Копирай