Какво творим в курса за деца

Из света на нашите Нинджи – Какво творим в курса за деца?

Първите два отряда за рисуване на комикси стартираха през ноември 2020 година. “Нинджите” нарекохме групата, състояща се от курсисти на възраст между 10 и 14 години. Те са изпълнени с ентусиазъм и несломим творчески дух. С тях разглеждаме и обсъждаме различни теми свързани с това какво са комиксите и как ги създаваме.

Пътешествието ни с Нинджите започна с потапянето в един общ магически свят, в който всеки курсист измисли свой типаж. Оформиха техния характер – какво харесват, с какво се занимават, от какво ги е страх… След като знаеха какви са техните типажи, дойде времето да ги нарисуват върху белият лист. Постараха се героите им да имат запомнящ се силует и отличаващи се предмети и аксесоари, които да носят със себе си. Поставихме типажите в неочаквани ситуации и ги съживихме.

Постепенно започнахме да изграждаме магическия свят, в който се намираха нашите герои. Построихме местата, в които да живеят и отидохме на експедиция из него, за да открием различните създания, които го обитават.

Упражнихме се да разказваме истории чрез рисунките си. Поставихме героите в неочаквани ситуации за да видим как биха реагирали. Постепенно Нинджите измислиха собствени истории и в момента тече бясна подготовка за следващият им комикс проект.

Ако и ти искаш да участваш в подобно приключение, виж кога стартират нови групи за рисуване на комикси тук.

Любослав Герасимов

Страстта на Любо към рисуването се заражда през 2004 с една грозна рисунка, но и едно красиво майчино одобрение. Това поставя началото на: 9 години уроци по рисуване, 4 години курсове в Манга Академия, една школа по анимация към НАТФИЗ, цяла работилница със Scott McCloud, 4-та година Анимационно кино в НБУ и за 2- ра година предаващ на любознателните всичко, което е запомнил.

Сподели

Копирай линка за споделяне

Копирай