Как се създава комикс – Среща с автори и дискусия

В края на март ще се срещнем с четирима български комикси създатели. В един неформален разговор между тях, ще се опитаме да разберем как се създава комикс. Какви различни подходи има, как човек може да организира времето си, да намери вдъхновение, да доведе проекта до край. Ще се гмурнем по-надълбоко с техники, материали и стратегии. Ще видим и как се различават подходите на всеки един от авторите. Надяваме се по този начин да успеем да помогнем да намерите най-подходящия подход за вас или да обогатим познанията ви за процеса.

Ако вече сте се опитвали да започнете свой комикс, но не сте успявали да го завършите или пък ако имате идеи, но не сте сигурни изобщо от къде да започнете, това събитие е именно за вас. Може би просто харесвате комикси и сте любопитни какво се случва зад кулисите? Или пък сте фен на някой от гостуващите автори? Не пропускайте да се включите!

Събитието е безплатно и ще се проведе на 21.03 от 17ч онлайн в платформата Дискорд. Необходимо е само да се регистрирате от формата, която се намира в края на статията. Линк за включване към събитието ще изпратим на оставения мейл адрес.

По време на дискусията ще може да зададете всички въпроси относно процеса на създаване на един комикс или работата на авторите. Също така, имате възможност предварително да ни напишете въпроси или теми, които искате да засегнем, във формата за регистрация. Ние ще се постараем да ги включим в дискусията.

А ето и малко информация за гостите ни:

Тодор е български илюстратор и художник. Завършва специалност графика в НХА през 2014 и след това твори в областта на комикса и илюстрацията. Има много участия в международни проекти, като номинираната за Eisner антология “To End All Wars”, графичната новела “The Forever Maps“, “Stranger Things: Halloween” special от Dark Horse comics. В България е известен с участието си в серията Зигфрид, посветена на култовия персонаж от вселената на “Jack Eridon” на Константин Витков.

Дияна Нанева a.k.a. Functional Neighbour е илюстратор, комикс художник на свободна практика. Родена във Варна, често рисува и пише в движение, с постоянна промяна на местоположение. Романтична до болка. Черпи вдъхновение от лични преживявания и чисти емоции, заобикаляща среда, обкръжение и човешки взаимоотношения.

Милена е художник и аниматор на свободна практика с интерес към визуалния разказ. През годините твори предимно в кратка форма, творбите и са публикувани в независими издания в Европа и САЩ. През 2017г. започва проекта за визуален разказ “All My Lives”. Първата му част представлява три полу-автобиографични комикса, които бяха издадени в едноименна книга през 2020 г. В тях Милена експериментира с комикс похватите в услуга на разказа без думи.

Даниел, познат още като Сатанасов работи като художник във всички сфери на развлекателната индустрия – филми, книги, списания, видео игри. Понастоящем е концепт артист за Ubisoft. Успоредно работи на свободна практика като илюстратор, сторибордист, аниматор и комикс художник. Най-голямата му страст е мангата и през годините реализира няколко свои комикс проекта, които получават признание не само в страната, но и в чужбина. Негови авторски заглавия са “BION”, “BONZAI” и “DRAGONLAST”.

Модератор на дискусията: Любослав Герасимов


Кога? 21.03.2021г от 17ч
Къде? Публичният сървър на Манга Академия в Дискорд
Как да се включа? Попълнете формата за регистрация и ще Ви изпратим мейл с линк

Анна Цочева

Анна рисува комикси от 2003г. и от тогава не е спирала. Участва в множество международни работилници за илюстрация и комикси( с Pam Smy, Yuko Shimizu, Mattias Adolfsson, Scott McCloud), както и в редица изложби у нас. По настоящем е администратор на “Манга Академия”, но се подвизава и като аниматор.

Сподели

Копирай линка за споделяне

Копирай