Нови курсове в Манга Академия!

Есента вече е зад ъгъла, а ние не изоставаме и също сменяме летните одежди за нова премяна. И по-конкретно, подготвили сме много нови курсове в Манга Академия през новата учебна година. Ето какво спретнахме за вас това лято:

Цялостни комикс курсове:

Цялостните ни курсове са нашия класически и най-любим формат. Защо? Ами за да създадеш комикс не е достатъчно просто да рисуваш добре. Трябва да имаш интересна история, поднесена по завладяващ начин, герои, които да са интересни като типажи, но и като дизайн, да можеш да ги нарисуваш в различни ситуации, да ги поставиш в интересна среда, да се изразяваш ясно в рисунки и думи, да си организиран и последователен и да си представяш как всяка една поредица от рисунки се чете и разбира от читателя. Пълните курсове обхващат целия процес на създаване на един комикс-от начало до край и затова са с по-голяма продължителност и повече задачи. Можеш да видиш програмата им тук.

Тези курсове се провеждат в две основни групи:
За по-малки (от 11 до 13г) и за по-големи ( над14г). Горна граница няма и стига да се чувствате нахъсани и да може да отделяте време за проектите, няма проблем да ги съчетавате с университет или работа.

За кого са подходящи?
  • Харесваш и четеш манга, комикси, графични новели и искаш да споделяш интересите си с други
  • Имаш много идеи за собствени герои, истории, светове
  • Обичаш да рисуваш
  • Обичаш да разказваш истории
  • Можеш и искаш да отделяш време за рисуване и извън курса
  • Искаш да получиш обратна връзка за работата си

Кога: Ноември-Юни
Подходящ за: 11+години
Продължителност: според групата – между 4 и 6 месеца
Записване: Отворено!

Водещи: Любослав Герасимов и Ясена Дачева

Още въпроси? Разгледайте често задаваните въпроси

Кратки курсове:

Създадохме тези курсове в Манга Академия за да можем да ви срещнем с още повече лектори, теми и идеи. Времето никога не стига за да споделим всичко, което ни се иска, затова отделихме специално внимание на някои от тях. Тук ще ви срещнем с различни професионалисти от множество различни сфери, които ще споделят своя опит. Продължителността на тези курсове е от 1 до 2 месеца и поради това са особено подходящи ако вече си подхванал нещо друго.

Всички записани за цялостните курсове, към момента на провеждане на кратък курс, получават 10% отстъпка от цената на краткия.

За кого са подходящи?
  • Ако си изпуснал да се запишеш на цялостните курсове и няма места в групите
  • Ако си зает и не можеш да отделиш 4 до 6 месеца за курс
  • Ако по-скоро те интересува една конкретна тема, вместо целия процес.

Декември: Създаване на кратки истории

Стартираме с един специален едномесечен курс. Той е насочен към всички онези, които имат идеи, герои, светове, истории и обожават комиксите, филмите и книгите. Ако не чувствате, че рисуването е силната ви страна и предпочитате да се изразявате с думи, вместо с картинки, или пък рисувате, но искате да подобрите уменията си да разказвате, този курс е тъкмо за вас. Независимо дали обичате епични фентъзи романи или кратки комикс стрипове, професионалистите са категорични-трябва да можете да разкажете и най-дългата история накратко.

Кога: Ноември-Декември
Подходящ за 16+ години
Продължителност: 1месец, веднъж седмично по 2ч
Записване: все още не е отворено

Водещи: Кеворк Асланян и Розалия Димитрова

Януари: Първи стъпки в дигиталното рисуване

Току що си се сдобил с таблет, но не знаеш откъде да започнеш? Каква програма да си инсталираш? Как изобщо да работиш с него и да създаваш илюстрации? Този кратък курс ще се фокусира върху основни умения за работа с таблет и софтуер за рисуване, така че когато идеите се появят, да можем да ги реализираме с лекота.

Кога: Януари
Подходящ за: 10-14г., начинаещи
Продължителност: 1месец, веднъж седмично по 2ч
Записване: все още не е отворено

Водещ на курса: Анна Цочева

Март: Направи сам стикери, картички, значки и др.

Имаш купища рисунки, но искаш да ги превърнеш в нещо повече? Мечтал ли си да подариш картичка с отпечатана своя рисунка? Или да подготви стикери или значки, за да участваш в изложение? Още преди началото на курса ще ти споделим една тайна-не е никак трудно. Независимо дали искаш да направиш няколко бройки за приятели или да се подготвиш за голям фестивал, ние ще ти покажем първите стъпки в това как.

Кога: Март
Подходящ за: 14+ години
Продължителност: 2 урока по 2ч.
Записване: все още не е отворено

Водещ на курса: MushyMyce

Май-Юни: Цветни илюстрации

Кога: Май-Юни
Подходящ за: 14+ години
Продължителност: 2 месеца по 3ч седмично
Записване: все още не е отворено

Водещ на курса: Любослав Герасимов

Анна Цочева

Анна рисува комикси от 2003г. и от тогава не е спирала. Участва в множество международни работилници за илюстрация и комикси( с Pam Smy, Yuko Shimizu, Mattias Adolfsson, Scott McCloud), както и в редица изложби у нас. По настоящем е администратор на “Манга Академия”, но се подвизава и като аниматор.

Сподели

Копирай линка за споделяне

Копирай