Нов комикс курс за деца

Илюстрация: Миа Михайлова instagram.com/mmishelovka

От 07ми Февруари 2021г Манга Академия стартира нов комикс курс за деца от 10 до 14г. Курсът ще те потопи в един магически свят, в който ти ще станеш главен диригент на историята, героите, местата и съществата, които ги обитават. Ще се научиш да разказваш вълнуващи истории, да рисуваш хора и локации и да предаваш всяка сцена в рисунки. Ще се научиш как да планираш своя комикс проект и да го реализираш самостоятелно или с приятели.

Какво е различното в този курс?

По време на всеки урок не само ще получаваш съвети за рисуване, но ще участваш в дискусии, ще работиш с останалите ученици, като им даваш и получаваш обратна връзка. Разбира се, ще рисуваш и създаваш светове, герои и най-вече, комикси. Ще обсъждаме и споделяме заглавия, които четем и създаваме свои истории.

Кога, къде, какво?

Курсът ще се провежда онлайн, всяка неделя от 10:30ч. Няма значение дали искаш да рисуваш на хартия или на графичен таблет. Важното е само да можеш да ни пращаш рисунките си по време на урока. Повече за това какво ти е необходимо и как да се подготвиш за първия урок, можеш да научиш от тази статия.

Как да се запиша?

За да се включиш в новия комикс курс за деца, е необходимо да бъде попълнена тази бланка за записване. Информацията ни е нужна, за да можем да имаме връзка с учениците при промяна в графика, както и за да съобразим уроците с нивото на всеку ученик.

Кой?

Курсът се води от дългогодишния преподавател в Манга Академия, Анна Цочева. Тя рисува комикси от 2003г. и от тогава не е спирала. Участва в множество международни работилници за илюстрация и комикси( с Pam SmyYuko ShimizuMattias AdolfssonScott McCloud), както и в редица изложби у нас. Много от комиксите си издава самостоятелно или са част от сборници. През 2018г. работи по “Орелът, врабецът и капчукът” (авт. Зорница Христова, изд. Точица). 

Виж какво рисуваме в курса

рисунки на ученици в настоящия комикс курс
Илюстрации: Петя Георгиева и Калоян Георгиев
Анна Цочева

Анна рисува комикси от 2003г. и от тогава не е спирала. Участва в множество международни работилници за илюстрация и комикси( с Pam Smy, Yuko Shimizu, Mattias Adolfsson, Scott McCloud), както и в редица изложби у нас. По настоящем е администратор на “Манга Академия”, но се подвизава и като аниматор.

Сподели

Копирай линка за споделяне

Копирай