Представяне на “Дневник на младия комикс художник” и дискусия

Поръчай книгата!

Благодарение на финансовата подкрепа, но и много търпение и отзивчивост, на Национален фонд „Култура,вече можем да ви споделим нашия „Дневник на младия комикс художник“! Проект, в който събрахме есета, илюстрации и комикси на наши ученици. Или по-конкретно, попитахме всички ученици какво са за тях комиксите. Какво биха споделили на някой, който би искал да рисува. Какви са били техните най-големи спънки и какво им се иска да бяха знаели в самото начало.

На 30.10.2021 от 17ч. ви каним да се включите онлайн в официалното представяне на книгата. В продължение на предишните ни срещи с български комикс автори, този път ще ви срещнем с четирима от участниците в проекта.

С Ралица Алексиева, Ясена Дачева, Любослав Герасимов и Божидар Колев ще рисуваме на живо и ще си говорим за това:

  • колко е важно да имаш общност, която те подкрепя
  • къде и как да потърсим обратна връзка и как да реагираме, когато я получим
  • как да създадем най- подходящия план за упражнения и да го спазваме
  • каква роля играе вдъхновението, когато искаме да постигнем целта си

Както и досега, ще можете да зададете предварително въпросите си по тези теми и ние ще се постараем да отговорим на възможно най-много от тях. Пишете ни в коментарите на фейсбук събитието или на с[email protected] с  въпроси към участниците, както и с теми и идеи за рисунките.

Включете се към събитието от тук

Не забравяйте, че до 30.11 е отворена нашата покана да ни споделите вашият опит, идеи и съвети на тема създаване на комикси. Може да участвате през формата, публикувана на сайта ни, а най-добрите коментари ще получат безплатно копие на “Дневника”.

Повече за проекта можете да прочетете тук, а ако сте любопитни какви сме ги вършили през тези 10 години, направихме един бърз обзор в  тази статия.

А ако искате да разберете повече за програмите, по които може да кандидатствате за да създадете вашия първи творчески проект, посете сайта на НФК.

Oбича тофифи и чай! Денем анимира неща. Нощем чете, рисува и пише глупости. Иска ѝ се някой ден да е велика, но май първо трябва да разбере какво значи да е велика. Публикува комикса Tea Reflection през 2018та и от тогава основно се занимава с анимация. Има интерес към острите форми, чистите линии, и демоните В “Дневника” разказва за структурирането на идеите във всеки един аспект от творческия процес – от първата стъпка, до спазването на крайния срок и поетите ангажименти.

Обича да рисува персонажи с разнообразни пропорции и изражения. Мечтае да започне и завърши няколко отделни комикс проекта наведнъж, по възможност и без това да ѝ коства усилие или време да го направи! В “Дневника” споделя за най – запомнящите се уроци, които е научила като начинаещ художник.

Студент в 3-ти курс, специалност Книга и илюстрация. Опитва да захваща различни проекти в търсене на своето. Обича да експериментира с различни материали и техники. Смята, че най-добрият начин за творчество е да е в правилната среда. В “Дневника” говори за мотивацията и как различните хора могат да я намерят по различен начин.

Любо се опитва да се занимава с няколко неща наведнъж… Преподава в Манга Академия. Рисува усилено, макар и с бавни темпове, собствен комикс. И в паузите между двете учи в Нов български университет. Крайните срокове са най-големият му враг, в момента, в който получи такъв, знае че ще го изпусне…В “Дневника” споделя за един впечатляващ аспект на комиксите – а именно усещането ни за време в тях.

Анна Цочева

Анна рисува комикси от 2003г. и от тогава не е спирала. Участва в множество международни работилници за илюстрация и комикси( с Pam Smy, Yuko Shimizu, Mattias Adolfsson, Scott McCloud), както и в редица изложби у нас. По настоящем е администратор на “Манга Академия”, но се подвизава и като аниматор.

Сподели

Копирай линка за споделяне

Копирай