Илюстрация ©Божидар Колев

Благодарение на финансовата подкрепа, но и много търпение и отзивчивост, на Национален фонд „Култура“, съвсем скоро ще можем да ви споделим нашия „Дневник на младия комикс художник“. Проект, в който събрахме есета, илюстрации и комикси на наши ученици. Или по-конкретно, попитахме всички ученици какво са за тях комиксите. Какво биха споделили на някой, който би искал да рисува. Какви са били техните най-големи спънки и какво им се иска да бяха знаели в самото начало.

Сега обаче се обръщаме към всички вас: Които просто се възхищавате на комиксите и които ги създавате професионално. Към всички, които тайно рисуват смешни истории на последния лист от тетрадката по математика. Които мечтаят и рисуват неуморно и които създават собствени герои и светове.

Илюстрация: ©Калина Спасова

Не бъдете учител, не бдете ментор, меценат, познавач. Поставете се в ролята на приятел, който споделя вълнуващо откритие или споделя разочарованието и тревогите си. Върнете се назад (независимо дали е било вчера или преди много години) във времето, в което за пръв път сте се запалили по комиксите. Какво ви вълнуваше и кое беше най-голямото ви откритие? Какво не ви даваше мира и какво ви се искаше да знаете?

Можете да ни изпратите просто един параграф, но може и да се развихрите в комикс, илюстрация или по-дълга статия. За да участвате, просто попълнете формата по-долу преди 24:00 часа на 30.11.2021г.

Най-добрите споделяния ще съберем и публикуваме в статия в този блог и авторите ще получат копие от нашия “Дневник на младия комикс” художник”.

Тази форма вече не е активна

Анна Цочева

Анна рисува комикси от 2003г. и от тогава не е спирала. Участва в множество международни работилници за илюстрация и комикси( с Pam Smy, Yuko Shimizu, Mattias Adolfsson, Scott McCloud), както и в редица изложби у нас. По настоящем е администратор на “Манга Академия”, но се подвизава и като аниматор.

Сподели

Копирай линка за споделяне

Копирай