Често задавани въпроси

Програмата на груповите курсове е предвидена така, че да преминете през всички стъпки от създаването на един комикс. Цялостната ѝ  продължителност обикновено е 8-9 месеца, но можете да продължите точно толкова, колкото имате желание. Всеки месец се заплаща предварително и ако не искате да продължите, просто не заплащата таксата за следващия.

Предлагаме индивидуални уроци, както и групи за деца от 10-14 и над 14г. Също така, предлагаме опцията за еднократни консултации

Можете да заплатите таксата за първия си урок като единична и след това, само ако решите да продължите, да заплатите остатъка от месеца. За следващите месеци обаче таксата се заплаща на абонаментен принцип.

Когато курсовете ни се провеждат на място в ателието ни, всички необходими материали се осигуряват от нас. В случай, че курсът се провежда онлайн, можем да препоръчаме следните материали:

  • Хартия, моливи (перомоливи с 2B графити, или графитни моливи от  HB до 4B) тънкописци( 0.1; 0.3; 0.5), маркер-четки, хлебна и/или обикновена гума
  • Графичен таблет (независимо от марката, но трябва да поддържа чувствителност на натиск) и софтуер за рисуване ( Paint tool Sai, Krita, Medibang, Clip Studio Paint, Photoshop или всеки софтуер, който може да поддържа .jpeg, .psd, .png файлове)
  • Слушалки и микрофон
  • Компютър или таблет, който да може да поддържа discord ( Операционна система като минимум Windows 7, MacOS 10.10, Android5)

Можете да заплатите таксата за първия Ви урок като единична и след това да заплатите остатъка от месеца, само ако решите да продължите. За следващите месеци обаче таксата се заплаща на абонаментен принцип.

Ако вече сте получили потвърждение, че сте записани в някой от курсовете ни, можете да заплатите следващ урок и абонамент чрез превод по банков път или онлайн с дебитна карта на сайта ни. За сигурни онлайн плащания ще бъдете пренасочени към системата на myPOS, където ще е необходимо само да въведете данните от картата. Данните за банков превод ще получите в потвърждението за записване.

Можете да се откажете по всяко време като просто не платите таксата за следващия месец. Въпреки това, ще сме благодарни и ако се свържете с нас за да ни кажете да не Ви очакваме.

Смятаме, че ефективното учене се нуждае и от ефективна почивка. Затова оставяме лятото свободно за творене и мечтаене. Въпреки това е възможно превеждането на индивидуални уроци за деца над 13г. според графика на преподавателите ни. Пишете ни за повече подробности.

В момента нямаме подходяща група за тази възраст, но в възможно да имаме преподаватели, които да Ви препоръчаме. Пишете ни!

Провеждаме курсовете в групи от 4 до 8 човека. Така сме сигурни, че ще имаме време да дадем обратна връзка на всеки и че дискусиите и упражненията ще са ефективни.

С изключение на индивидуалните уроци, които се провеждат по специфична за ученика програма, редовните ни курсове обхващат целия процес на създаване на един комикс. Това включва както технически аспекти на рисуването-анатомия, перспектива, композиция, така и писане, изграждане на светове, дизайн на герои и подредба на страници. Упражненията включват не само рисуване, но и дискусии, четене и обсъждане на комикси и др.

По време на груповите ни занятия винаги се стараем да обръщаме индивидуално внимание на нуждите на всеки ученик. Въпреки това, ако имате много конкретни цели, е възможно индивидуалните уроци да са по-подходящи за вас. Ако имате съмнения дали програмата ни ще покрие това, от което имате нужда, не се колебайте да ни пишете.

Много от уроците ни се провеждат онлайн и не е проблем да ги посещавате, независимо къде се намирате.

В такъв случай, можете да се свържете с нас и да проведем еднократна консултация или няколко индивидуални урока. Разкажете ни с какво имате нужда от помощ и ще Ви предложим решение.

В зависимост от това дали посещавате групови занятия или индивидуални уроци, времето, което ще имате на разположение за рисуване по време на урока може да е много различно. Рисуването е най-вече практическо умение и няма да може да напредвате ефективно, ако не рисувате и извън курса. Съветваме Ви да си предвидите поне още 2ч в седмицата в допълнение към времето, прекарано в курса, за да постигнете по-добри резултати и за да имате време за допълнителни задачи от уроците.