5 причини да се научите да рисувате комикси

5 причини да се научите да рисувате комикси

1. Научавате сe на много повече, освен рисуване

За да създадеш един комикс не е достатъчно просто да рисуваш добре. Трябва да имаш интересна история, поднесена по завладяващ начин, герои, които да са интересни като типажи, но и като дизайн, да можеш да ги нарисуваш в различни ситуации, да ги поставиш в интересна среда, да се изразяваш ясно в рисунки и думи, да си организиран и последователен и да си представяш как всяка една поредица от рисунки се чете и разбира от читателя. Може да изглежда непосилно, но всяко нещо се учи, а много от нещата може би вече правиш интуитивно.

скици комикс панели манга академия
Илюстратор Анна Цочева
2. Страхотно е да споделяш мечти и идеи с приятели

Всъщност един дълъг комикс си е начинание и може да е трудно да се справиш сам. За късмет, това е проект, в който винаги можеш да включиш и други. Друго си е, когато има с кой да споделяш вълнението, да ти помага с измислянето на историите, взимането на решенията, търсенето на идеите, рисуването.

3. Научаваш се да бъдеш организиран и да планираш

Освен ако не правиш много бързи или малки комикс проекти, ще се наложи продължително време да се връщаш на своя комикс. Единствения начин да се справиш успешно, е да планираш и да си последователен в усилията си. Звучи трудно, но бързо се превръща в навик, който може да се окаже полезен и в много други сфери.

4. Познанията, които ще получиш са супер приложими

Наученото, докато рисуваш комикси, ще ти бъде полезно, ако си решил да се занимаваш с анимация, писане, гейм дизайн, 3д ефекти, дизайн на персонажи или concept art. А упоритостта и уменията за организация на времето ще влязат в употреба във всяко нещо, с което се захванеш.

5. Чисто и просто е яко и забавно

Усещането да създадеш собствен свят, в който ти определяш всички случки и правила и да разкажеш една история точно както си я представяш е несравнимо.

Анна Цочева

Анна рисува комикси от 2003г. и от тогава не е спирала. Участва в множество международни работилници за илюстрация и комикси( с Pam Smy, Yuko Shimizu, Mattias Adolfsson, Scott McCloud), както и в редица изложби у нас. По настоящем е администратор на “Манга Академия”, но се подвизава и като аниматор.

Сподели

Копирай линка за споделяне

Копирай