Курсове в Манга Академия 22-23

И ето, че идва пак есента – най-пъстрият сезон. Толкова много цветове има навън – не може листата да останат бели.

Искаш да рисуваш? Имаш идеи, които да разкажеш? Искаш да започнеш да правиш собствени комикси? Сега е идеалното време за това! Не просто, защото сезонът е цветен, а и защото, по наша стара традиция, представяме новите курсове в Манга Академия.

За да поддържаме нашата искра цветна и да даваме нова и различна информация, през годините променяме материала, който преподаваме.

И ако трябва да сме изцяло честни, ВСЯКО време е идеално да започнеш да правиш собствени комикси, а това включва и СЕГА!

Цялостни комикс курсове:

Цялостните курсове в Манга Академия са нашия класически и най-любим формат. Защо? Ами за да създадеш комикс не е достатъчно просто да рисуваш добре. Трябва да имаш интересна история, поднесена по завладяващ начин, герои, които да са интересни като типажи, но и като дизайн. Да можеш да ги нарисуваш в различни ситуации, да ги поставиш в интересна среда. Да се изразяваш ясно в рисунки и думи, да си организиран и последователен и да си представяш как всяка една поредица от рисунки се чете и разбира от читателя. Пълните курсове обхващат целия процес на създаване на един комикс-от начало до край и затова са с по-голяма продължителност и повече задачи. Можеш да видиш програмата им тук.

Тези курсове се провеждат в две основни групи:
За по-малки (от 11 до 13г) и за по-големи ( над 14г). Горна граница няма и стига да се чувствате нахъсани и да може да отделяте време за проектите, няма проблем да ги съчетавате с университет или работа.

За кого са подходящи?
 • Харесваш и четеш манга, комикси, графични новели и искаш да споделяш интересите си с други
 • Имаш много идеи за собствени герои, истории, светове
 • Обичаш да рисуваш
 • Обичаш да разказваш истории
 • Можеш и искаш да отделяш време за рисуване и извън курса
 • Искаш да получиш обратна връзка за работата си

Кога: Октомври-Март
Подходящ за: 11+години
Продължителност: според групата – между 4 и 6 месеца
Записване: Отворено!
Водещ: Любослав Герасимов 

Запиши се!

Първи стъпки в рисуването

Курсът “Първи стъпки в рисуването” е насочен към това да преодолееш страха си от белия лист и да ти даде основа, така че да си подготвен да рисуваш собствени истории. Курсът е разделен в два модула:

В първия модул се сприятеляваш с “молива и листа”. Учиш се на основни умения свързани с рисуването, а именно – как да позиционираш рисунката в листа си, как да опростяваш сложни предмети до лесни за рисуване форми, на които постепенно да добавиш детайли и да ги завършваш. Рисуване на тяло, където упражняваш и прилагаш първите принципи. И накрая се занимаваш с това как да предадеш дълбочина в листа, където разглеждаш темите – цвят и перспектива.

Във втория модул надграждаш придобитите основи, и ги вкарваш в креативния контекст на историята. Тук ще комбинираш своите идеи за герои, светове и истории със рисувателните си умения.
Ще разгледаш успоредно както писателската, така и рисувателната част от изграждането на един комикс. Започвайки от това да измислиш характери на свои персонажи, тяхното минало, интереси и мотивация, до това да създадеш техния външен вид. След което ще ги измислиш история за тях и ще упражниш своите умения да разказваш истории в комикс формат.

За кого са подходящи?
 • Харесваш и четеш манга, комикси, графични новели и искаш да споделяш интересите си с други
 • Нямаш опит в рисуването, но искаш да придобиеш
 • Искаш да подобриш основните си рисувателни умения
 • Имаш много идеи за собствени герои, истории, светове, но не знаеш от къде да започнеш
 • Обичаш да разказваш истории
 • Можеш и искаш да отделяш време за рисуване и извън курса
 • Искаш да получиш обратна връзка за работата си

Кога: Октомври-Януари и Февруари-Май
Подходящ за: 14+години
Продължителност: Два модула по 4ри месеца
Записване: Отворено!
Водещ: Любослав Герасимов

Любослав Герасимов

Страстта на Любо към рисуването се заражда през 2004 с една грозна рисунка, но и едно красиво майчино одобрение. Това поставя началото на: 9 години уроци по рисуване, 4 години курсове в Манга Академия, една школа по анимация към НАТФИЗ, цяла работилница със Scott McCloud, 4-та година Анимационно кино в НБУ и за 2- ра година предаващ на любознателните всичко, което е запомнил.

Сподели

Копирай линка за споделяне

Копирай