Комикс курс за по-малки

Курсът ти дава всичко необходимо, за да реализираш своите комикс проекти. Тук ще се срещнеш с хора, които се интересуват от манга, аниме, комикси, игри и рисуване и са готови да ти помогнат.

Започни своето комикс приключение Какво ще научиш на курса

Манга Академия
обхваща целия процес на създаване на комикси

Изтегли програмата на курса
Перспектива
Рисуване
Дизайн и създаване на герои
Композиция
Подбор на панели
Писане на сценарий
Комикс упражнения

Детайли за комикс курсовете за по-малки

Запиши се!
Цена и продължителност на курса:
105-130лв/месец, веднъж седмично по 2ч
Курсът стартира:
Март 2022
Размер на групата:
до 8 човека
Възраст:
от 11 до 13 години
Място на провеждане:
оналйн чрез Disocrd
Подходящ за:
начинаещи до напреднали

Запиши се!

Записването за комикс курсовете за деца става чрез тази бланка. Ако имате въпроси, моля използвайте формата за контакт или се свържете с нас.

Често задавани въпроси за комикс курсовете

Към момента таксите се заплащат на абонаментен принцип – за месец, тримесечие или за целия курс. Свържете се с нас за да ви разкажем какви опции за плащане имаме и коя е най-изгодна за Вас.

Когато курсовете ни се провеждат на място в ателието ни, всички необходими материали се осигуряват от нас. В случай, че курсът се провежда онлайн, можем да препоръчаме следните материали:

  • Хартия, моливи (перомоливи с 2B графити, или графитни моливи от  HB до 4B) тънкописци( 0.1; 0.3; 0.5), маркер-четки, хлебна и/или обикновена гума
  • Графичен таблет (независимо от марката, но трябва да поддържа чувствителност на натиск) и софтуер за рисуване ( Paint tool Sai, Krita, Medibang, Clip Studio Paint, Photoshop, Sketchbook или всеки софтуер, който може да поддържа .jpeg, .psd, .png файлове и леъри.)
  • Слушалки, микрофон, камера
  • Компютър или таблет, който да може да поддържа discord ( Операционна система като минимум Windows 7, MacOS 10.10, Android5).

Препоръчваме да разгледате блога ни, където можете да видите какви упражнения правим с нашите ученици или да гледате някои от семинарите или отворените ни уроци за да придобиете представа. Програмата на курсовете по месеци също е качена в страниците на съответния курс. Ако имате други въпроси за процеса ни, не се колебайте да се свържете с нас.

Ако вече сте получили потвърждение, че сте записани в някой от курсовете ни, можете да заплатите следващ урок и абонамент чрез превод по банков път. Данните за превода ще получите в потвърждението за записване.

Можете да се откажете по всяко време като просто не платите таксата за следващия месец. Въпреки това, ще сме благодарни и ако се свържете с нас за да ни кажете да не Ви очакваме и да ни дадете обратна връзка.

Смятаме, че ефективното учене се нуждае и от ефективна почивка. Затова оставяме лятото свободно за творене и мечтаене. Въпреки това е възможно превеждането на индивидуални уроци за деца над 13г. според графика на преподавателите ни. Пишете ни за повече подробности.

В момента нямаме подходяща група за тази възраст, но в възможно да имаме преподаватели, които да Ви препоръчаме. Пишете ни!

Провеждаме курсовете в групи от 4 до 8 човека. Така сме сигурни, че ще имаме време да дадем обратна връзка на всеки и че дискусиите и упражненията ще са ефективни.

С изключение на индивидуалните уроци, които се провеждат по специфична за ученика програма, редовните ни курсове обхващат целия процес на създаване на един комикс. Това включва както технически аспекти на рисуването-анатомия, перспектива, композиция, така и писане, изграждане на светове, дизайн на герои и подредба на страници. Упражненията включват не само рисуване, но и дискусии, четене и обсъждане на комикси и др. Цялата програма на курсовете за 11-13г. можете да изтеглите от тук

Много от уроците ни се провеждат онлайн и не е проблем да ги посещавате, независимо къде се намирате.

В зависимост от това дали посещавате групови занятия или индивидуални уроци, времето, което ще имате на разположение за рисуване по време на урока може да е много различно. Рисуването е най-вече практическо умение и няма да може да напредвате ефективно, ако не рисувате и извън курса. Съветваме Ви да си предвидите поне още 2ч в седмицата в допълнение към времето, прекарано в курса, за да постигнете по-добри резултати и за да имате време за допълнителни задачи от уроците.