Първи стъпки в рисуванетоза по-големи

Този курс е за всички, които си мечтаят да рисуват, но намират вазичките и кубчетата за скучни. Тук ще комбинираме най-важните умения и знания от класическите рисувателни курсове с нови и интересни теми, свързани с комикси, манга, аниме, игри и други. Курсът се състои от 2 модула и е  подходящ, ако си абсолютно начинаещ или пък искаш да подобриш техниката си и да се научиш да създаваш собствени герои и комикси.

С помощта на преподавателя и цялата си група, ще се научиш да:

С помощта на преподавателят, гост лекторите и цялата ти група ще се научиш да:

 • Рисуваш уверено
 • Отпускаш ръката си и правиш силни линии
 • Планираш рисунките  си, така че винаги да имаш план за действие
 • Създаваш интересни и убедителни персонажи
 • Подбираш и използваш подходящите материали
 • Рисуваш динамични фигури и изразителни лица
 • Създаваш реалистични и триизмерни обекти
 • Създаваш усещане за дълбочина
 • Намираш подходящите ресурси
Любослав Герасимов

Преподавател

Детайли за курса

Размер на групата:
до 8 човека
Курсът стартира:
Октомври 2022
Цена и продължителност на курса:
120-150лв/месец, веднъж седмично по 3ч
Възраст:
от 14 години
Място на провеждане:
София или оналйн чрез Discord
Подходящ за:
начинаещи до средно напреднали

Програмата на Манга Академия обхваща целия процес на създаване на отделни рисунки и комикси

Изтегли програмата на курса
Писане на сценарий
Създаване на светове
Дизайн и създаване на герои

120-150 лв на месец


от 14 години

октомври 2022

Често задавани въпроси

Програмата на груповите курсове е предвидена така, че да преминете през всички стъпки от създаването на един комикс. Цялостната ѝ продължителност обикновено е 6-8 месеца, но можете да продължите точно толкова, колкото имате желание. Всеки месец се заплаща предварително и ако не искате да продължите, просто не заплащате таксата за следващия.

Към момента таксите се заплащат на абонаментен принцип – за месец, тримесечие или за целия курс. Свържете се с нас за да ви разкажем какви опции за плащане имаме и коя е най-изгодна за Вас.

Когато курсовете ни се провеждат на място в ателието ни, всички необходими материали се осигуряват от нас. В случай, че курсът се провежда онлайн, можем да препоръчаме следните материали:

 • Хартия, моливи (перомоливи с 2B графити, или графитни моливи от  HB до 4B) тънкописци( 0.1; 0.3; 0.5), маркер-четки, хлебна и/или обикновена гума
 • Графичен таблет (независимо от марката, но трябва да поддържа чувствителност на натиск) и софтуер за рисуване ( Paint tool Sai, Krita, Medibang, Clip Studio Paint, Photoshop, Sketchbook или всеки софтуер, който може да поддържа .jpeg, .psd, .png файлове и леъри.)
 • Слушалки, микрофон, камера
 • Компютър или таблет, който да може да поддържа discord ( Операционна система като минимум Windows 7, MacOS 10.10, Android5).

Препоръчваме да разгледате блога ни, където можете да видите какви упражнения правим с нашите ученици или да гледате някои от семинарите или отворените ни уроци за да придобиете представа. Програмата на курсовете по месеци също е качена в страниците на съответния курс. Ако имате други въпроси за процеса ни, не се колебайте да се свържете с нас.

Ако вече сте получили потвърждение, че сте записани в някой от курсовете ни, можете да заплатите следващ урок и абонамент чрез превод по банков път. Данните за превода ще получите в потвърждението за записване.

Можете да се откажете по всяко време като просто не платите таксата за следващия месец. Въпреки това, ще сме благодарни и ако се свържете с нас за да ни кажете да не Ви очакваме и да ни дадете обратна връзка.

Провеждаме курсовете в групи от 4 до 8 човека. Така сме сигурни, че ще имаме време да дадем обратна връзка на всеки и че дискусиите и упражненията ще са ефективни.

С изключение на индивидуалните уроци, които се провеждат по специфична за ученика програма, редовните ни курсове обхващат целия процес на създаване на един комикс. Това включва както технически аспекти на рисуването-анатомия, перспектива, композиция, така и писане, изграждане на светове, дизайн на герои и подредба на страници. Упражненията включват не само рисуване, но и дискусии, четене и обсъждане на комикси и др. Цялата програма на курсовете за 14+ години можете да изтеглите от тук.

На страницата на всеки курс можете да откриете програмата по месеци. В зависимост от дължината на курса, понякога е възможно да се включите от определен етап, ако темите в самото начало не представляват интерес за Вас. Също така, предлагаме и кратки курсове и безплатни събития, които покриват различни теми. Ако имате съмнения дали програмата ни ще покрие това, от което имате нужда, не се колебайте да ни пишете.

Много от уроците ни се провеждат онлайн и не е проблем да ги посещавате, независимо къде се намирате.

В зависимост от това дали посещавате групови занятия или индивидуални уроци, времето, което ще имате на разположение за рисуване по време на урока може да е много различно. Рисуването е най-вече практическо умение и няма да може да напредвате ефективно, ако не рисувате и извън курса. Съветваме Ви да си предвидите поне още 2ч в седмицата в допълнение към времето, прекарано в курса, за да постигнете по-добри резултати и за да имате време за допълнителни задачи от уроците.