Курс за комикси за по-големи

Нови курсове в Манга Академия

Новата учебна 2023-2024та година идва и със нея стартира записването за курсовете ни. Тази година отново ще имаме някои от стандартните ни програми, но и сме добавили и по нещо ново:

 • Повече опции за онлайн и офлайн обучение
 • Повече опции за начинаещи
 • Изцяло нов детски курс
 • Изцяло нов модул към стандартната ни група за напреднали
 • Опцията за седмични курсове за възрастни

Както обикновено, онлайн курсовете ни се провеждат в дискорд, а офлайн групите се събират в ателието ни в центъра на София.

Ето какви програми стартират през октомври и ноември за всички над 14г. Ако искате да разберете повече за групите, които са за деца от 10 до 13 години, може да продължите да четете тук.

Комикс курсове за по-големи

Цялостните курсове в Манга Академия са нашия класически и най-любим формат. Защо? Ами за да създадеш комикс не е достатъчно просто да рисуваш добре. Трябва да имаш интересна история, поднесена по завладяващ начин, герои, които да са интересни като типажи, но и като дизайн. Да можеш да ги нарисуваш в различни ситуации, да ги поставиш в интересна среда. Да се изразяваш ясно в рисунки и думи, да си организиран и последователен и да си представяш как всяка една поредица от рисунки се чете и разбира от читателя.

Какво включва курсът?

Пълните курсове обхващат целия процес на създаване на един комикс-от начало до край и затова са с по-голяма продължителност и повече задачи. Можеш да видиш програмата им тук.

За успеем да покрием всички теми достатъчно подробно, разделихме курса на два модула. Можеш да се запишеш както за един, така и за целия курс.

Първият модул те запознава със света на комиксите и с рисувателните умения, необходими за създаването им. Вторият се фокусира повече върху създаването на герои и светове, разказването на истории и най-вече, разказването им в рисунки. За втория модул има опция за провеждане онлайн или на живо, както и за стартиране през октомври или февруари

За кого е подходящ?
 • Харесваш и четеш манга, комикси, графични новели и искаш да споделяш интересите си с други
 • Имаш много идеи за собствени герои, истории, светове
 • Обичаш да рисуваш
 • Обичаш да разказваш истории
 • Можеш и искаш да отделяш време за рисуване и извън курса
 • Искаш да получиш обратна връзка за работата си

Кога: Октомври-Май
Подходящ за: 14+години
Продължителност: Два модула по 4ри месеца
Записване: Отворено!
Водещ: Любослав Герасимов 

Запиши се!

Практически Комикс курс за Напреднали

Този курс се фокусира върху прилагането на вече придобитите умения в реални проекти. Тук теорията е значително намалена, за сметка на практиката. Програмата е разделена на два модула, като можеш да се запишеш както за един, както и за целия курс.

Какво включва курсът?


Чрез различни проекти ще се научиш как цялостно да планираш работата си. Ще ти помогнем да намериш вдъхновение и ще ти покажем най-различни начини за генериране на идеи. Курсът е подходящ и ако искаш да разшириш своето портфолио, но ти липсват идеи за произведения. Ако искаш да видиш какво са правили ученици от минали години може да погледнеш “тук

Първият модул се провежда онлайн и се фокусира повече върху генериране на идеи, планиране и изпълнение на проекти. Вторият се провежда на живо и е свързан повече с изпробването на различни традиционни техники, експериментиране и комбиниране на интересни техники и жанрове в комиксите. Програмата на курса можеш да изтеглиш от тук.

За кого е подходящ?
 • чувстваш се (горе долу) уверен в техниката си
 • смяташ, че имаш достатъчно познания по темите, които разглеждаме в другите курсове
 • не намираш достатъчно идеи и вдъхновение за да рисуваш
 • имаш нужда от график и срокове за да рисуваш
 • искаш да поработиш върху изграждане на портфолио
 • имаш много идеи, но те са хаотични и трудно ги реализираш
 • харесваш да експериментираш и искаш да пробваш нови неща

Кога: Ноември-Юни
Подходящ за: 14+години
Продължителност: Два модула по 4ри месеца
Записване: Отворено!
Водещ: Любослав Герасимов и Ралица Алексиева

Запиши се

Седмични курсове за начинаещи

Този изцяло нов курс е всички онези, които мечтаят да намерят време да рисуват и които вярват, че никога не е късно да започнеш нещо ново.

Програмата е гъвкава, за да може да се адаптира към целите на участниците в групата. Часовете са планирани за през седмицата от 18:30, но спрямо групата могат да бъдат провеждани и в събота следобед. Свържете се с нас за повече подробности.

Кога: Октомври-Януари
Подходящ за: 25+години
Продължителност: 4 месеца
Цена: 140лв/месец или 460лв/курс
Записване: Отворено!
Водещ: Анна Цочева

Запиши се
Любослав Герасимов

Страстта на Любо към рисуването се заражда през 2004 с една грозна рисунка, но и едно красиво майчино одобрение. Това поставя началото на: 9 години уроци по рисуване, 4 години курсове в Манга Академия, една школа по анимация към НАТФИЗ, цяла работилница със Scott McCloud, 4-та година Анимационно кино в НБУ и за 2- ра година предаващ на любознателните всичко, което е запомнил.

Сподели

Копирай линка за споделяне

Копирай