Комикс курсове за деца

Курсът ще те потопи в един магически свят, в който ти ще станеш главен диригент на историята, героите, местата и съществата, които ги обитават. Ще се научиш да разказваш вълнуващи истории, да рисуваш хора и локации и да предаваш всяка сцена в поредици от рисунки. Ще се научиш как да планираш своя комикс проект и да го реализираш самостоятелно или с приятели.

С помощта на преподавателя, гост лекторите и цялата ти група ще се научиш да:

  • Рисуваш много по-уверено
  • Създаваш интересни и убедителни персонажи
  • Пишеш вълнуващи истории
  • Създаваш завладяващи светове
  • Планираш проекта си, така че винаги да имаш план за действие
  • Създаваш комикси с приятели
Ясена Дачева

Преподавател

Детайли за курса

Размер на групата:
до 8 човека
Курсът стартира:
Октомври 2022
Цена и продължителност на курса:
105-130лв/месец, веднъж седмично по 2ч
Възраст:
от 10 до 13 години
Място на провеждане:
София или оналйн чрез Discord
Подходящ за:
начинаещи до напреднали

Програмата на Манга Академия обхваща целия процес на създаване на комикси

Изтегли програмата на курса
Дизайн и създаване на герои
Създаване на светове
Комикс упражнения
комикс курсове за деца

105-130 лв на месец


от 10 до 13 години

октомври 2022

Често задавани въпроси

Програмата на груповите курсове е предвидена така, че да преминете през всички стъпки от създаването на един комикс. Цялостната ѝ продължителност обикновено е 6-8 месеца, но можете да продължите точно толкова, колкото имате желание. Всеки месец се заплаща предварително и ако не искате да продължите, просто не заплащате таксата за следващия.

Към момента таксите се заплащат на абонаментен принцип – за месец, тримесечие или за целия курс. Свържете се с нас за да ви разкажем какви опции за плащане имаме и коя е най-изгодна за Вас.

Когато курсовете ни се провеждат на място в ателието ни, всички необходими материали се осигуряват от нас. В случай, че курсът се провежда онлайн, можем да препоръчаме следните материали:

  • Хартия, моливи (перомоливи с 2B графити, или графитни моливи от  HB до 4B) тънкописци( 0.1; 0.3; 0.5), маркер-четки, хлебна и/или обикновена гума
  • Графичен таблет (независимо от марката, но трябва да поддържа чувствителност на натиск) и софтуер за рисуване ( Paint tool Sai, Krita, Medibang, Clip Studio Paint, Photoshop, Sketchbook или всеки софтуер, който може да поддържа .jpeg, .psd, .png файлове и леъри.)
  • Слушалки, микрофон, камера
  • Компютър или таблет, който да може да поддържа discord ( Операционна система като минимум Windows 7, MacOS 10.10, Android5).

Препоръчваме да разгледате блога ни, където можете да видите какви упражнения правим с нашите ученици или да гледате някои от семинарите или отворените ни уроци за да придобиете представа. Програмата на курсовете по месеци също е качена в страниците на съответния курс. Ако имате други въпроси за процеса ни, не се колебайте да се свържете с нас.

Ако вече сте получили потвърждение, че сте записани в някой от курсовете ни, можете да заплатите следващ урок и абонамент чрез превод по банков път. Данните за превода ще получите в потвърждението за записване.

Можете да се откажете по всяко време като просто не платите таксата за следващия месец. Въпреки това, ще сме благодарни и ако се свържете с нас за да ни кажете да не Ви очакваме и да ни дадете обратна връзка.

Провеждаме курсовете в групи от 4 до 8 човека. Така сме сигурни, че ще имаме време да дадем обратна връзка на всеки и че дискусиите и упражненията ще са ефективни.

С изключение на индивидуалните уроци, които се провеждат по специфична за ученика програма, редовните ни курсове обхващат целия процес на създаване на един комикс. Това включва както технически аспекти на рисуването-анатомия, перспектива, композиция, така и писане, изграждане на светове, дизайн на герои и подредба на страници. Упражненията включват не само рисуване, но и дискусии, четене и обсъждане на комикси и др. Цялата програма на курсовете за 14+ години можете да изтеглите от тук.

На страницата на всеки курс можете да откриете програмата по месеци. В зависимост от дължината на курса, понякога е възможно да се включите от определен етап, ако темите в самото начало не представляват интерес за Вас. Също така, предлагаме и кратки курсове и безплатни събития, които покриват различни теми. Ако имате съмнения дали програмата ни ще покрие това, от което имате нужда, не се колебайте да ни пишете.

Много от уроците ни се провеждат онлайн и не е проблем да ги посещавате, независимо къде се намирате.

В зависимост от това дали посещавате групови занятия или индивидуални уроци, времето, което ще имате на разположение за рисуване по време на урока може да е много различно. Рисуването е най-вече практическо умение и няма да може да напредвате ефективно, ако не рисувате и извън курса. Съветваме Ви да си предвидите поне още 2ч в седмицата в допълнение към времето, прекарано в курса, за да постигнете по-добри резултати и за да имате време за допълнителни задачи от уроците.