Често задавани въпроси

Програмата на груповите курсове е предвидена така, че да преминете през всички стъпки от създаването на един комикс. Цялостната ѝ продължителност обикновено е 6-8 месеца, но можете да продължите точно толкова, колкото имате желание. Всеки месец се заплаща предварително и ако не искате да продължите, просто не заплащате таксата за следващия.

Предлагаме групово обучение за деца от 11-14 и над 14г. , както и редица по-кратки курсове през годината. Също така, предлагаме опцията за еднократни консултации.

Към момента таксите се заплащат на абонаментен принцип – за месец, тримесечие или за целия курс. Свържете се с нас за да ви разкажем какви опции за плащане имаме и коя е най-изгодна за Вас.

Когато курсовете ни се провеждат на място в ателието ни, всички необходими материали се осигуряват от нас. В случай, че курсът се провежда онлайн, можем да препоръчаме следните материали:

  • Хартия, моливи (перомоливи с 2B графити, или графитни моливи от  HB до 4B) тънкописци( 0.1; 0.3; 0.5), маркер-четки, хлебна и/или обикновена гума
  • Графичен таблет (независимо от марката, но трябва да поддържа чувствителност на натиск) и софтуер за рисуване ( Paint tool Sai, Krita, Medibang, Clip Studio Paint, Photoshop, Sketchbook или всеки софтуер, който може да поддържа .jpeg, .psd, .png файлове и леъри.)
  • Слушалки, микрофон, камера
  • Компютър или таблет, който да може да поддържа discord ( Операционна система като минимум Windows 7, MacOS 10.10, Android5).

В някои случаи организираме открити уроци, преди началото на учебната година, които бихте могли да посетите. Следете сайта ни за повече информация. В случай, че не сте посетили такъв урок, не се тревожете.  Ако се откажете след първия си урок, ще Ви възстановим цялата предплатена сума. Ако имате други въпроси за процеса ни, не се колебайте да се свържете с нас.

Ако вече сте получили потвърждение, че сте записани в някой от курсовете ни, можете да заплатите следващ урок и абонамент чрез превод по банков път. Данните за превода ще получите в потвърждението за записване.

Можете да се откажете по всяко време. Просто се вържете с нас, за да ни кажете да не Ви очакваме. В случай, че се отказвате след първия си урок, ще Ви възстановим цялата внесена сума. В случай, че сте минали по-малко от половината курс, а сте предплатили целия, ще Ви възстановим разликата, като таксуваме взетите месеци по тарифата за месечно плащане.

Смятаме, че ефективното учене се нуждае и от ефективна почивка. Затова оставяме лятото свободно за творене и мечтаене.

В момента нямаме подходяща група за тази възраст, но в възможно да имаме преподаватели, които да Ви препоръчаме. Пишете ни!

Провеждаме курсовете в групи от 4 до 8 човека. Така сме сигурни, че ще имаме време да дадем обратна връзка на всеки и че дискусиите и упражненията ще са ефективни.

С изключение на индивидуалните уроци, които се провеждат по специфична за ученика програма, редовните ни курсове обхващат целия процес на създаване на един комикс. Това включва както технически аспекти на рисуването-анатомия, перспектива, композиция, така и писане, изграждане на светове, дизайн на герои и подредба на страници. Упражненията включват не само рисуване, но и дискусии, четене и обсъждане на комикси и др.

На страницата на всеки курс можете да откриете програмата по месеци. В зависимост от дължината на курса, понякога е възможно да се включите от определен етап, ако темите в самото начало не представляват интерес за Вас. Също така, предлагаме и кратки курсове и безплатни събития, които покриват различни теми. Ако имате съмнения дали програмата ни ще покрие това, от което имате нужда, не се колебайте да ни пишете.

Много от уроците ни се провеждат онлайн и не е проблем да ги посещавате, независимо къде се намирате.

В такъв случай, можете да се свържете с нас и да проведем еднократна консултация. Разкажете ни с какво имате нужда от помощ и ще Ви предложим решение.

В зависимост от това дали посещавате групови занятия или индивидуални уроци, времето, което ще имате на разположение за рисуване по време на урока може да е много различно. Рисуването е най-вече практическо умение и няма да може да напредвате ефективно, ако не рисувате и извън курса. Съветваме Ви да си предвидите поне още 2ч в седмицата в допълнение към времето, прекарано в курса, за да постигнете по-добри резултати и за да имате време за допълнителни задачи от уроците.

Тъй като курсът не се фокусира върху използването на конкретен таблет или софтуер, изберете такива, които да са Ви удобни. Може да работите на Paint tool Sai, Krita, Medibang, Clip Studio Paint, Photoshop, Sketchbook или всеки софтуер, който може да поддържа .jpeg, .psd, .png файлове и леъри. Може да рисувате и на таблет, който поддържа чувствителна писалка (напр. ipad)  но не препоръчваме да рисувате на телефона си, тъй като екранът е твърде малък и ще е трудно да рисувате прецизно.